Consorci Esportiu
Search
notícies
RSS feed Notícies
16/03/2017  

Dijous, 16 de març. El passat divendres 10 de març, la jornada «Alimentació, esport i ajudes ergogèniques per al rendiment de l'esportista» va emplenar la Sala de socis del Club Natació Banyoles amb unes 120 persones relacionades amb l'entrenament esportiu.

L'alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, el gerent del Club Natació Banyoles, Albert  Busquetsi el director de la Càtedra d'Esport i Educació Física – Centre d'Estudis Olímpics UdG, Víctor Lópezvan inaugurar una jornada que va reunir entrenadors i esportistes de diferents modalitats esportives, així com famílies preocupades per un tema d'actualitat, on la jornada i els ponents van permetre aprofundir i resoldre dubtes relacionats amb la nutrició esportiva.

El Dr. Jordi Sitjàva iniciar parlant sobre el paper de la nutrició al llarg de l’història i des d’una part més mèdica, argumentant el paper fonamental del nutricionista en l’estructuració de les dietes i que aquestes tinguin una fonamentació científica”, també va afegir que “les ajudes ergogèniques que hi ha el mercat, algunes no tenen cap efecte sobre el rendiment i si va repasar algunes de les que tenen un efecte sobre el rendiment”.

L'entrenador i especialista de Tribiketrainer, Josep Codinachva incidir sobre la importància del pes en el rendiment, sobretot des d’un apartat de l’entrenament per potencia on la relació del pes amb la potencia generada és important de controlar i on el paper del nutricionista és regular aquest pes”.

A nivell pràctic es varen exemplificar casos pràctics de dietes mal estructurades que han pogut orientar i treballar de forma conjunta l'entrenador Josep Codinachi la nutricionista Elena Piñeiro; així com algunes pautes. També es va parlar de com pautar diferents tipus de competició de resistència en funció dels productes que hi ha el mercat (gels, barretes…). La nutricionista Elena Piñeiro, va aclarir diferents aspectes de la nutrició humana, sempre des de fonts contrastades i sense voler “inventar” res de nou, tractant sobretot de problemes actuals amb la nutrició de l’esportista de resistència: la obsessió amb el pes ideal, la necessitat o no de menjar segons quin tipus de principis immediats, i quins percentatges d’aquests principis immediats s’han de menjar abans, durant i després d’una competició”. També va parlar de les diferents vies energètiques del nostre cos i quins substrats utilitza cada una d’elles.

La jornada organitzada pel Club Natació Banyoles i la Càtedra d'Esport i Educació Física – Centre d'Estudis Olímpics UdG estava emmarcada en una de les activitats del projecte europeu de «Carreres duals» que lidera el Club Natació Banyoles, així com en el marc de prova Copa Catalana Internacional de BTT que es va disputar a Banyoles els dies 11 i 12 de març al Parc de la Draga.

Foto: Harold Abellan.

Imatges


Ajuntament de Banyoles
Pg . de la Indústria, 25 | 17820 Banyoles | Tel . Centraleta 972 57 00 50 | comunicacio@ajbanyoles.org | NIF P1701600G