Consorci Esportiu
Search
notícies
RSS feed Notícies
17/05/2017  

Dimecres, 17 de maig. El cap de setmana del 27 i 28 de maig de 2017 Banyoles acollirà la desena edició dels Jocs catalans d'esport adaptat que organitza la Federació catalana d'esports de persones amb discapacitat física i l’Ajuntament de Banyoles. Aquest Jocs catalans tenen seus itinerants i enguany han elegit el Pla de l’Estany. Les competicions de jocs adaptats seran de diverses modalitats esportives com ara l'hoquei en cadira de rodes elèctrica, la natació, la petanca, el pàdel, el volei terra, el ball esportiu, el bàsquet en cadira de rodes o el rugbi, entre d'altres. A més, també hi hauran espais de promoció de l'esport adaptat, oberts a la participació lliure i gratuïta de la ciutadania. Hi participaran uns 190 esportistes.

Els Jocs catalans d’esport adaptat es van crear per englobar en una mateixa seu, competicions i activitats d’esport adaptat. Des de la Federació catalana d'esports de persones amb discapacitat física pensen que el més important és l’agrupació del màxim nombre d’esportistes en un mateix lloc per facilitar-los els contactes i el coneixement d’altres esports adaptats i dignificar aquests campionats. La Federació catalana d'esports de persones amb discapacitat física agrupa 18 esports.

Durant la setmana prèvia al cap de setmana de competicions, es portaran a terme altres activitats com les Jornades d’esport adaptat a les escoles (a l’escola de Can Puig) i un col·loqui el dimarts dia 23 de maig, sobre la Discapacitat i l’esport. Aquestes propostes tenen una doble finalitat, d’una banda sensibilitzar a la població i als joves sobre l’existència de l’esport adaptat des d’una visió normalitzadora, i d’altra banda, donar a conèixer als professionals de l’esport i la salut les peculiaritats de l’esport adaptat per tal de trobar punts de connexió i sinergies alhora de generar nou coneixement.

 

Imatges


Ajuntament de Banyoles
Pg . de la Indústria, 25 | 17820 Banyoles | Tel . Centraleta 972 57 00 50 | comunicacio@ajbanyoles.org | NIF P1701600G