Consorci Esportiu
Search
notícies

Notícies

Banyoles dona el tret de sortida al Nadal amb l’encesa de l’enllumenat.

30/11/2018


Banyoles donarà el tret de sortida aquest proper dilluns a les activitats de Nadal amb la tradicional encesa de l’enllumenat nadalenc. Com a novetat, aquest any s’estrenarà nova il·luminació nadalenca amb elements propis de Banyoles. L’acte d’encesa dels llums de Nadal incorporarà també un màpping fet per 150 alumnes d’instituts de Banyoles.

La principal novetat dels llums de Nadal seran els nous models elaborats expressament per Banyoles. Amb l’eslògan ‘Banyoles és Nadal’, que emmarcarà totes les activitats organitzades pel consistori i l’associació Banyoles Comerç i Turisme aquest Nadal, s’han creat 5 nous models d’enllumenat que inclouen elements característics de la ciutat com les pesqueres, el Monestir, l’ànec coll-verd o el blauet.  

La regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Banyoles, Joana Vilà, ha destacat que “hem volgut presentar una proposta d’enllumenat diferent, trencadora i personalitzada per la ciutat i els banyolins i banyolines amb diferents elements representatius, únics i propis de Banyoles”. Joana Vilà ha afegit que “amb aquests metacrilats hem volgut potenciar i posar en valor la riquesa patrimonial i natural de la ciutat en forma de llums de Nadal”.

Una altra de les novetats pel que fa a l’enllumenat de Nadal és la instal·lació que s’ha situat a la plaça Països Catalans, on se substitueix el tradicional arbre de leds per un muntatge de grans dimensions amb els Reis Mags i els regals com a protagonistes. Pel que fa a la resta de la il·luminació nadalenca, seguirà la línia dels darrers anys amb estrelles, cercles o boles repartits per diferents punts de la ciutat i donant també protagonisme als colors blau i blanc.

Tota la il·luminació de Nadal serà tipus LED, després que fa cinc anys se substituís l’enllumenat incandescent. Pel que fa a l’horari d’encesa dels llums de Nadal, la regidora de Promoció Econòmica ha explicat que “es mantindrà la reducció de l’horari de l’encesa com hem fet en els darrers anys, seguint les recomanacions de la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic per reduir la contaminació lumínica i afavorir l’estalvi d’energia”. En aquest sentit, la il·luminació nadalenca s’obrirà de 2/4 de 6 de la tarda a 2/4 d’11 de la nit, del 4 al 22 de desembre; i de 2/4 de 6 de la tarda a la 1 de la matinada, del 23 de desembre al 6 de gener.

Encesa llums de Nadal

L’acte d’encesa de l’enllumenat nadalenc es farà el proper dilluns 3 de desembre a les 7 de la tarda a la plaça Major. Com a novetat, abans de l’encesa de la il·luminació nadalenca, es projectarà un màpping dissenyat per alumnes d’instituts de Banyoles. 150 alumnes de secundària dels instituts Pla de l’Estany, Pere Alsius, Josep Brugulat i Casa Nostra s’han inspirat en el lema ‘Banyoles és Nadal’ per elaborar el màpping, amb el suport del professor de la Universitat de Girona, Miquel Rustullet. A més, i com a prèvia a l’acte, el Departament d’Enginyeria Elèctrica, Electrònica i Automàtica de la Universitat de Girona ha creat un dispositiu amb efectes de làser, llum i colors a través de tires de leds interactives.

L’acte d’encesa de l’enllumenat Nadal incorporarà, a més, la tradicional Cantada de Nadales amb l’Agrupació Coral de Banyoles-Veus de l’Estany i la xocolatada popular.

L’acte està organitzat per l’Ajuntament de Banyoles amb la col·laboració de l’Associació Banyoles Comerç i Turisme, Agrupació Coral de Banyoles - Veus de l’Estany, Associació del Casal de la Gent Gran de Banyoles, Xocolata Torras, Supermercat Bonpreu, Làctics Tramuntana, Intec Rustullet, Bar Plaça, el Instituts del Pla de l’Estany, Can Banal, Departament d’Enginyeria Elèctrica, Electrònica i Automàtica de la Universitat de Girona  i Ateneu – CMEM.

Ajuntament de Banyoles
Pg . de la Indústria, 25 | 17820 Banyoles | Tel . Centraleta 972 57 00 50 | oac@ajbanyoles.org | NIF P1701600G