Consorci Esportiu
Search
notícies

Notícies

L’Ajuntament de Banyoles reafirma el seu compromís amb els refugiats durant el Dia internacional dels refugiats

19/06/2017


Dilluns, 19 de juny. Aquest dimarts dia 20 de juny és el Dia internacional dels refugiats i l’Ajuntament de Banyoles reafirma el seu compromís amb els refugiats. En aquesta data tan assenyalada l’Ajuntament convoca a la ciutadania i a les entitats de la ciutat, amb la col·laboració de la Plataforma refugiades Banyoles, a un acte de lectura d’un manifest el mateix dimarts a les 8 de la tarda a davant de l’Ajuntament de Banyoles.

El manifest que es llegirà reclama que “l’Estat espanyol compleixi el seu compromís d’acollir, com un primer pas, i abans del 26 de setembre de 2017, les 17.337 persones procedents dels camps de Grècia i Itàlia a la que es va comprometre a donar refugi”.

A més, des de Banyoles es detalla com “avui el dret d’asil pateix una erosió a nivell mundial. I sobretot és qüestionat en el mateix continent on van sorgir, fa quasi tres segles, els valors fundacionals de la llibertat i el respecte als drets humans. Europa sembla decidida a ignorar la seva història i a ignorar els fonaments que l’han convertida en un continent prosper i civilitzat. En territori dels estats europeus, a  dia d’avui, s’han perpetuat la vergonyosa situació de Calais, de Lampedusa, de la tanca de Melilla, d’Idomeni. Territoris sense drets ni esperances que recorden amargament els camps de concentració d’Argelers o Sant Cebrià de Rosselló on es confinaren, a l’any 1939, a milers i milers de catalans que escapaven de la repressió franquista”.

Finalment, l’Ajuntament de Banyoles “reafirma el seu compromís vers les persones refugiades, desplaçades, apàtrides, reassentades i retornades, perquè se’n respectin els drets tant a casa nostra com a fora de les nostres fronteres i, per defensar els drets d'aquest col·lectiu en situació de vulnerabilitat, continuarem exigint als poders públics que millorin i ampliïn les lleis que regulen el dret a l'asil i la seva aplicació efectiva”.

Ajuntament de Banyoles
Pg . de la Indústria, 25 | 17820 Banyoles | Tel . Centraleta 972 57 00 50 | comunicacio@ajbanyoles.org | NIF P1701600G