Consorci Esportiu
Search
notícies

Notícies

L'actor David Marcé, Premi Banyolí de l'Any 2018

21/09/2018


L’actor David Marcé ha estat guardonat, aquest vespre, amb el Premi Banyolí de l’Any 2018 pels èxits assolits en el món de la interpretació aquest últim any. Nascut a Esponellà el 1983, Marcé és una de les cares més conegudes del panorama audiovisual català.

Actualment forma part del repartiment del programa de sàtira política Polònia, de TV3, on s’ha posat a la pell de personatges com el periodista Toni Cruanyes o l’expresident Artur Mas. També ha aparegut a la sèrie Tiempos de Guerra d’Antena 3. Un dels seus últims treballs ha estat a El dia de mañana, una producció de Movistar+, que s’ha estrenat aquest estiu.

El salt a la televisió li va arribar amb el Club Super3, on interpretava el personatge de Rick, l’ajudant del malvat Sr. Pla. A partir d’aquí, Marcé va participar en diferents pel·lícules i sèries de la televisió pública catalana com 13 dies d’octubre, 39+1 o Cites.

David Marcé i Terradas va començar de ben jove en el món de la interpretació i, amb només 17 anys, va deixar el Pla de l’Estany per cursar els seus estudis. El 2011 es va graduar en Art Dramàtic a l’Institut del Teatre de Barcelona, després d’haver obtingut la llicenciatura en Comunicació Audiovisual per la Universitat Pompeu Fabra. Membre de la companyia Deifurbi (que va rebre un Premi Max l’any 2014 pel musical La Flauta Màgica), compta amb una àmplia experiència com a actor en escenaris de Barcelona i Madrid.

Lucía Pellejero: premi a la Trajectòria Personal

El premi a la Trajectòria Personal ha estat per Lucía Pellejero per la seva incansable tasca com a mestra i educadora i per haver dedicat 50 anys a l’educació a Banyoles. D’origen navarrès, Lucía Pellejero va arribar a Banyoles l’any 1965, per començar una obra social com a membre de l’Institut Secular d’Operàries Parroquials Magdalena Aulina: la creació d’una llar d’infants per a oferir una educació cristiana i de qualitat als fills dels treballadors de les fàbriques de la zona. Aquest servei va esdevenir una realitat dos anys després, el maig de 1967, quan va néixer el Casal Infantil Casa Nostra. Des de llavors, ha anat creixent fins a consolidar-se com a referent educatiu al Pla de l’Estany.

Avui, l’Escola Casa Nostra és un centre privat concertat per la Generalitat de Catalunya on s’imparteixen les etapes d’educació infantil, primària i secundària. El 2017 va celebrar mig segle de vida. La trajectòria de Lucía Pellejero a Banyoles ha estat sempre lligada al centre educatiu.

Mestra vocacional, va ser directora de l’escola des dels seus inicis fins el 2004. Va exercir-hi de mestra i d’educadora sota el lema de la fundadora de la institució, la banyolina Magdalena Aulina: ”Eduqueu als infants i joves perquè són el futur de la nostra societat. Sembreu, en ells, llavors de fe, cultura i valors”.

Des de Banyoles, ha treballat per fer més gran una entitat històrica com és la Institució Secular Magdalena Aulina, col·laborant en les seves missions als països més necessitats. En l’actualitat, amb 81 anys, continua vinculada a l’escola fent tasques administratives.

Projecte Kumbalawé: Millor Iniciativa Social

El premi a la Millor Iniciativa Social s’ha concedit al projecte Kumbalawé per ser un projecte d’inclusió i creixement personal. Es tracta d’un projecte musical nascut fa dos any i mig dirigit a nens i nenes de famílies que no poden accedir a la formació en veu, cos i percussió.

Royal Distribution: Millor Iniciativa Empresarial

Finalment, el premi a la Millor Iniciativa Empresarial ha estat per l’empresa banyolina Royal Distribution. És és una empresa que fa anys que està a Banyoles, amb uns dels propietaris nascuts a la ciutat. Segurament, és poc coneguda, però en els últims anys ha triat Banyoles per consolidar una important expansió. Ven a 55 països del món, i exporta el 87% del total de la seva producció. Té oficina comercial a Bangkok (Tailàndia) i a San José, Costa Rica, i una distribuïdora a Mèxic. Actualment, té 25 treballadors.         

L’empresa es dedica a la producció de proteïna animal per a consum humà, en totes les seves fórmules possibles i ven els seus productes al sector de l´alimentació. L’empresa està afrontant una inversió important al terme municipal de Porqueres -on hi havia la fàbrica de Can Constans-, amb la construcció d’una nova nau industrial i l´adquisició de la més moderna maquinària del sector.

Distinció per Calçats Freixa

Enguany, en el marc del desè aniversari dels Premis, s’ha distingit a Calçats Freixa, pels seus 200 d’anys d’existència.

De 1818 a 1940, quatre generacions de sabaters artesans de la família Freixa, van fer sabates a mida i les venien a la botiga de Banyoles. Alguns membres de la família, treballaven per a reconeguts tallers de Paris i a Itàlia en el començament del segle XX.

Del 1940 fins avui, tres generacions més, comercialitzen el calçat fet ja a fàbrica. Posteriorment, obren la botiga de Girona, que juntament amb la de Banyoles, presenten una selecció de calçat de qualitat i disseny per a dona, home i complements de moda.

Acte presidit pel president de la Generalitat, Quim Torra

El lliurament d’aquesta desena edició dels Premis Banyolí de l’Any ha estat presidida pel president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra. Ha reunit unes 300 persones en el decurs d’un sopar, aquest divendres a la nit, al pavelló de la Farga de Banyoles. La vetllada ha estat presentada pel periodista Josep Puigbó. La Nit ha acabat amb un concert de Cor de Teatre Joves.

L’Ajuntament de Banyoles considera que la progressió que ha tingut la nit dels premis, pel que fa a l’assistència al sopar, la consolida com una cita social de referència a la ciutat, que reconeix públicament la tasca que fan persones, empreses, entitats o associacions del municipi i del Pla de l’Estany.

Els Premis Banyolí de l’Any són una iniciativa de l’Ajuntament de Banyoles, que compta amb el suport de la Diputació de Girona i el Consell Comarcal del Pla de l’Estany, i amb la col·laboració de Caixabank, Agri-Energia, EPSA, Bassols Energia, Aigua de Sant Aniol, Coca-Cola, Grup Damm, Xocolata Torras, Raventós i Blanc, Artigas Alimentació, Frit Ravich, Embotits Monter, Liderou, Dispuig, Royal Bliss, Nut i La Vanguardia. Ràdio Banyoles i Banyoles TV són els mitjans de comunicació col·laboradors.

Ajuntament de Banyoles
Pg . de la Indústria, 25 | 17820 Banyoles | Tel . Centraleta 972 57 00 50 | oac@ajbanyoles.org | NIF P1701600G